اثر بيهوشي عمومي در برابر بيهوشي اسپايـنال بـر عـدد آپـگار نوزاد در جراحي سزارين - ياسيني, مهدي; کرم‌نیا, مژگان; تقي‌پور, رضا (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2016)
چكيده هدف: مقايسة عدد آپگار نوزادان به دنيا آمده پس از سزارين در گروه بيهوشي عمومي در برابر گروه بيهوشي اسپاينال. نوع مطالعه: نمونه‌گيري پياپي محل و طول مدت مطالعه: اتاق عمل و اتاق زايمان بيمارستان صارم در مدت 9 ماه از اردي‌بهشت ماه تا بهمن ماه 1391. انتخاب نمونه و روش: پس از طراحي مطالعه و تصويب پژوهشكده 259 بانوي كانديد عمل سزارين ASA I و ASAII به روش پياپي انتخاب و توسط آنستزيولوژيست واحد با روش واحد، آنستزي اسپاينال و يا جنرال انجام شد. بدین ترتيب 182 نفر در گروه اسپاينال و 75 نفر در گروه جنرال و 2 نفر در گروه جنرال به دنبال اسپاينال قرار گرفتند.عدد آپگار نوزادان توسط اپراتور جداگانه متخصص طب كودكان در دقيقة 1 و 5 ثبت مي‌شد. پایش استاندارد قبل از شروع آنستزي متصل و ثبت مي‌گرديد. كلية اطلاعات در فرم پژوهش وارد و توسط نرم‌افزار SPSS ويرايش 20 تحليل شد. نتايج: ميزان نمرة آپگار نوزادان مورد مطالعه در دقيقة1 در گروه اسپاينال (95/0±51/8) با گروه جنرال (832/1±56/7) اگرچه نزديك، اختلاف معناداري را نشان مي‌دهد(05/0p<). همچنين اين تفاوت معنادارآپگار اگرچه اندك در دقيقة 5 در گروه اسپاينال (596/0±7/9) نسبت به گروه جنرال (343/1±15/9) ديده مي‌شود(05/0p<). در مورد روزهاي بستري درNICU در گروه اسپاينال (813/1±84/0) نسبت به گروه جنرال (059/3±45/1) اين تفاوت معنادار نیست (463/3F= ، 064/0Sig=) . از نظر تغيير فشار خون قبل و پس از آنستزي نيز در بين دو گروه تفاوت معناداري مشاهده مي‌شود(جدول 5). نتيجه‌گيري: تفاوت كوچك ولي معناداري در نمرۀ آپگار دقايق يكم و پنجم نوزادان متولد از سزارين بين گروه اسپاينال و جنرال مشاهده مي‌شود اما اين تفاوت به معناي اثر بر سلامت نوزاد از نظر بستري در NICU و يا بقاي نوزاد نیست. گل‌واژگان: آنستزي اسپاينال؛ آنستزي جنرال؛ نمره آپگار.