هایپرنارکوز در طول واريکوسلکتومی لاپاراسکوپيک تحت بيهوشی عمومی: گزارش موردی - حسنی, ولی اله; صحت کاشانی, سالومه; هوشیار آذر, پیام; سیدیان, علی; امنیتی, سعید; صادق, حسین; رحیمیان جهرمی, معصومه; پورکند, شایسته; مسقطی, سحر (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2018)
رویکرد لاپاروسکوپی به جراحی افق خود را به شدت گسترش داده است. این یک رویکرد ترجیحی در بسیاری از اعمال جراحی عمومی، اورولوژی و توراسیک می باشد.آمفیزم جراحی (آمفیم زیر جلدی) (SE) یکی از عوارض ناشایع جراحی لاپاروسکوپی است که در آن گاز ناخوشایند (معمولا کربن دی اکسید) در بافت های زیر پوست منتشر می شود. بروز آن تقریبا 0.3 تا 3٪ است. این خطر در بیماران سالمند، جراحی داخل صفاق، بیش از پنج پورت ورودی، استفاده از فشار انسداد بالا (> 14 میلی متر جیوه) و مدت طولانی جراحی بیشتر است. در اینجا ما یک مورد آمفیزم زیرجلدی وسیع را که در طی عمل جراحی لاپاراسکوپیک خارج صفاقی ایجاد شده بود گزارش می دهیم. قابل ذکر است که آمفیزم بیمار تا پیش از به پایان رسیدن کامل جراحی تشخیص داده نشده بود و منجر به چالش در مدیریت دوره پس از عمل بیمار گردید اما با موفقیت در بخش مراقبت های ویژه مدیریت گردید.