مقایسه آموزش انتوباسیون داخل تراشه بر روی مانکن و بیمار عادی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز-1394 - آقامحمدی, داوود; خانبابایی گول, مهدی; فرزین, هاله; فخاری, سولماز (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2018)
چکیده مقدمه: انتوباسیون اولین و مهمترین گام احیای پایه میباشد و آموزش انتوباسیون به شیوهای که موجب بهترین نوع یادگیری شود، الزامی میباشد؛ از این رو بر آن شدیم تا مطالعه ای با هدف مقایسه آموزش انتوباسیون داخل تراشه بر روی مانکن و بیمار عادی را در دانشجویان پزشکی به انجام برسانیم. روش کار : در این مطالعه مداخلهای تعداد چهل دانشجوی پزشکی پس از آموزش تئوری، در دو گروه الف (آموزش بر روی مانکن) و ب (آموزش بر روی بیمار عادی) تقسیم شدند. مطالعه به صورت پیش آزمون و پس آزمون با چک لیست DOPS انجام شد. داده ها با آزمون آماری Mann Whitney U و ویرایش 22 نرم افزار SPSS مورد تجذیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج : در مرحله پیش آزمون دو گروه از نظر نتایج با هم اختلاف آماری معنی داری نداشتند حال آنکه پس از انجام مداخله و در مرحله پس آزمون، میانگین گروه الف با اختلاف آماری معنی داری نسبت به گروه ب بیشتر بود. بحث و نتیجه گیری : به نظر میرسد پس از آموزشهای تئوری و قبل از آموزش بر روی بیماران، آموزش مهارتهای عملی بر روی مانکن بهترین روش یادگیری مهارتهای بالینی باشد. کلیدواژه ها: انتوباسیون، کیفیت آموزش، مانکن