بررسي اثر بيدردي پيشگيرانه بر روي درد پس از عمل جراحي ويترورتينال (اسكلرال باكلينگ - آقامحمدي, دکتر همايون; جعفری, دکتر علیرضا; مرادیان, دکتر سیامک; اسمی, دکتر بهمن (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2018)
چكيده: مقدمه: اسكلرال باكلينگ از اعمال جراحي چشمي است كه با درد شديد بعد از عمل همراه است. يكي از راههاي كنترل درد پس از اين اعمال در بيماران، بيدردي پيشگيرانه ميتواند باشد. در اين زمينه مطالعات محدودي صورت گرفته است. ما تأثير بيدردي پيشگيرانه قبل از اعمال جراحي اسكلرال باكلينگ را با استفاده از بلوك پري بولبار به وسيله بيحسكننده هاي موضعي، قرص استامينوفن خوراكي و شياف ديكلوفناك سديم در درد پس از عمل بيماران مطالعه كرديم. مواد و روشها: مطالعه ما روي 120 بيمار كانديد عمل جراحي اسكلرال باكلينگ در 4 گروه تفكيك شده 30 نفره صورت گرفت كه شامل گروه 1 يا گروه پري بولبار، با تزريق 5 ميليليتر ليدوكائين 2% و 5 ميليليتر بوپيواكائين 5/ 0% و 150IU هيالورونيداز به صورت پري بولبار قبل از عمل، گروه 2 يا گروه استامينوفن، با مصرف 325 ميليگرم قرص استامينوفن خوراكي هر 8 ساعت از 24 ساعت قبل از عمل، گروه 3 يا گروه ديكلوفناك، با استفاده از 75 ميليگرم شياف ديكلوفناك سديم از 24 ساعت قبل از عمل، گروه 4 يا گروه كنترل، بدون دريافت مسكن اضافي بود. همه بيماران به يك شكل، بيهوشي عمومي گرفتند. نمره گفتاري درد پس از عمل، اولين زمان درخواست مسكن بعد از عمل، ميانگين مصرف و دفعات مصرف مسكن بعد از عمل، ميزان بروز تهوع و استفراغ بعد از عمل ( PONV ) و ميزان بروز رفلكس چشمي قلبي حين عمل در اين بيماران بررسي گرديد. يافتهها: اولين زمان درخواست مسكن بعد از عمل در گروه پري بولبار (گروه 1) ( 58 ± 20 ) دقيقه، در گروه 2 ( 20±36 ) دقيقه، در گروه 3 ( 34 ± 12 ) دقيقه و در گروه 4 ( 40 ± 18 ) دقيقه بود ( 05 / p<0 ). ميانگين مصرف پتيدين در گروه 1 (پري بولبار) ( 3± 6/ 9) ، در گروه 2 ( 6/ 19 ± 6) ، در گروه 3 ( 3/ 18 ± 5) و در گروه 4 ( 9/ 20 ± 6) بر حسب ميليگرم بود ( 05 / p<0 ). ميانگين تعداد دفعات مصرف مسكن خوراكي بعد از عمل در گروه 1 ( 9/ 0)، در گروه 2 ( 7/ 2)، گروه 3 ( 3/ 2) و در گروه 4 ( 8/ 2) مشاهده گرديد ( 05 / .(