بررسي اختلال خواب در بیماران با سندرم کرونری حاد بستری در بــخش ویـژة قلب با پرسشنامة اختصاصي - سپهوند, الهام; میرزایی, مریم; صحاف, رباب (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2016)
چکیده مقدمه: خواب یک نیاز اصلی و اساسی برای بهبود و بقاء بیماران بستری در بخش‌های ویژه است. اختلال در الگوی خواب در بیماران قلبی بستری، ممکن است باعث تغییرات فیزیولوژیکی طی خواب شود و اثرات منفی روی سلامت بیمار داشته باشد. مطالعة حاضر با هدف بررسی اختلال خواب در بیماران با سندرم کرونری حاد بستری در بخش ویژه قلب با پرسشنامه اختصاصي انجام شده است. مواد و روش‌ها: طی یک مطالعة توصیفی تحلیلی تعداد 220 بیمار مبتلا به سندرم کرونری حاد بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان امام علی کرمانشاه در سال 1391 به روش نمونه‌گیری تصادفی وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده‌ها در این پژوهش پرسشنامة محقق ساخته دو بخشی حاوی 25 سؤال بود که روایی و پایایی آن به تأیید رسیده بود. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارSPSS v.20 و آمار توصیفی و تحلیلی مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: در کل 81% از بیماران درجاتی از اختلال خواب را گزارش کردند. در 9/50% اختلال خواب ضعیف، 5/39% اختلال خواب متوسط ودر 5/0% از نمونه‌ها اختلال خواب شدید مشاهده شد و در 9% از نمونه‌ها هیچ‌گونه اختلالی مشاهده نشد. از میان ابعاد شش گانة پرسشنامه بیشترین مشکل در بُعد اختلال در شروع و تداوم خواب مشاهده شد (5/5±4/16). بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به درصد بالای اختلال خواب در بیماران کرونری در این مطالعه، بررسی جامع و کامل از بیمار و تدوین برنامة مراقبتی و اقدامات پرستاری طرح‌ریزی شده برای بهبود وضعیت خواب بیماران بستری ضروری می‌نماید. گل‌واژگان: اختلال خواب، سندرم کرونری حاد، بخش مراقبت‌های ویژه قلبی