بررسی تاثیر تزریق زیرتنون لیدوکائین بر درد و بیقراری پس از بیداری از جراحی استرابیسم کودکان5 تا 10 ساله - ماهوری, علیرضا; مترجمی زاده, قادر; کرمی, نازلی; اسدی طاها, سعیده (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2018)
چکیده: زمینه وهدف: كودكان واكنش هاي مختلفي را طي بيداري بعد از بيهوشي عمومي نشان مي دهند موارد بسياري از بي قراري بعد از بيداري از بيهوشي گزارش شده اند و درد به عنوان فاكتور اصلي سهيم پيشنهاد گرديده است. هدف از اين مطالعه ارزيابي تاثير تزريق زير تنون ليدوكائين بر بي قراري بعد از بيداري و درد در كودكان بعد از جراحي استرابيسم بوده است. روش بررسی :در يك بررسي باليني تصادفي 40 كودك با سن بين 10-5 سال كه قرار بود جراحي استرابيسم شوند شركت داده شدند.كودكان به طور تصادقي به دو گروه تقسيم شدند، در پايان جراحي، جراح ml1از ليدوكائين 2% را در فضاي ساب تنون در گروه مطالعه تزريق نمود .اما ليدوكائين در گروه كنترل تزريق نگرديد.درد و بي دردي در بخش مراقبت بعد از بيهوشي توسط مقياس رتبه بندي درد Face وRamsay ارزيابي شد. یافته ها: بيماران در گروه تزريق ساب تنون ليدوكائين به طور مشخص رتبه درد كمتري در مقايسه با گروه كنترل داشتند ( 1.7 ± 4.6 در مقابل 0.6 ± 2.8) و 0.0001= Pرتبه بي دردي Ramsay هم در گروه ساب تنون ليدوكائين بيشتر بود( 0.4 ± 1.2 مقابل 1.2 ± 2.7) 0.001= P نتیجه گیری: در كودكان تحت جراحي استرابيسم، بلوك ساب تنون تسكين و بي دردي موثرتري را ايجاد مي كند.