بررسي فراوانی مقایسه ای پنوموني وابسته به ونتيلاتور براساس تعاریف قبلی و جدید نظام مراقبت مراکز پیشگیری و کنترل بیماری ها دربخش های مراقبت ویژه - منتظری, مهناز; اسماعیل پور بزاز, نگین; افهمی, شیرین (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2018)
چکيده: مقدمه و هدف: پنوموني وابسته به ونتيلاتور يکي از عوارض ونتيلاسيون مکانيکي است و تشخيص آن در نظام مراقبت بر اساس قضاوت های کلينيکی، باعث تفاوت زياد در امر گزارش‌دهي مي‌شود. مراکز پیشگیری و کنترل بیماری ها براي رفع اين موانع از سنجه هاي عيني (وقايع وابسته به ونتيلاتور) استفاده کرده است. با توجه به اینکه در ایران برای نظام مراقبت و گزارش دهی پنومونی وابسته به ونتیلاتور در بیمارستان ها همچنان از تعاریف قبلی CDC استفاده می شود،اين مطالعه جهت بررسي مقایسه ای نظام مراقبت پنوموني ناشي از ونتيلاتور بر اساس تعاریف قبلی و جدید CDC پايه‌ريزيشد. مواد و روش‌ها: جهت انجام این مطالعه اینده نگر،اطلاعات مربوط به نظام مراقبت بيماران 4 بخش مراقبت ویژه بیمارستاندر طول مدت یک ماه جمع‌آوري شد.تشخيص پنوموني ناشي از ونتيلاتوربا تعاریف قبلیCDC(PNEU1-3)بر اساس علايم کلينيکي، راديوگرافي و شواهد ميکروبيولوژي و وقايع وابسته به ونتيلاتور(VAE) بر اساس تعاریف جدید CDCانجام شد. يافته‌ها: پنوموني وابسته به ونتيلاتور در طول یک ماه وجود داشت که همگی PNEU2 بودند. وقايع مربوط به ونتيلاتور، در 6 مورد(50%) دیده شد؛ 2 مورد(33%)عوارض عفوني وابسته بهونتيلاتور(IVAC)و 4 مورد(67%)امکان پنوموني وابسته بهونتيلاتور(PVAP)بودند .وقايع مربوط به ونتيلاتور، حدود نيمي از موارد پنوموني وابسته به ونتيلاتور را مشخص کرد. آزمون ناپارامتری مک نمار اختلاف آماري معني داري بين دوروش نشان نداد P=NS)) .ميزان توافق به دست آمده بين دوروش با استفاده از آماره کاپا 0.656 بود. نتیجه کیری در مطالعه ما، پايش VAE، تنها نصف موارد VAP را نشان داد،ولی از نظر آماری اختلاف معنی داری بین دو روش وجود نداشت که می تواند ناشی از تعداد کم موارد پنومونی و کوتاهی طول دوره مطالعه باشد. طراحی مطالعات با تعداد نمونه‌هاي بيشتر که اعتبار و درستي وقايع وابسته به ونتيلاتور را ارزيابي کند،ضروری به نظر می رسد. با توجه به اینکه روش استاندارد طلایی برای تشخیص VAP نداریم.این دو روش نیاز به مقایسه با یک روش استاندارد جهت تعیین حساسیت و ویژگی دارند.