بررســی مـقایسه‌ای استفاده از اسپری بکلــومتازون و اسپری فلوتیکازون روی کاف لولة تراشه بر کاهش میزان گلودرد بعد عمل - خسروضمیری, حمید; درودیان, محمدرضا; میرزایی, بهاره; دهقاني, اعظم (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2016)
چکیده مقدمه: گلودرد از عوارض شایع و آزارندة پس از بیهوشی عمومی است. هدف از این مطالعه مقایسة میزان فراوانی و شدت گلودرد بعد از عمل با استفاده از اسپری بکلومتازون و اسپری فلوتیکازون به روی کاف لولة تراشه است. مواد و روش‌ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی دوسوکور بر روي 90 بیمار کاندید بیهوشی عمومی همراه لوله‌گذاري تراشه صورت گرفت .بیماران به صورت تصادفی به 3 گروه 30 نفري تقسیم شدند. به یک گروه بر روی کاف لولة تراشه آنها قبل از لوله‌گذاری اسپری بکلومتازون به میزان 200 میکروگرم، گروه دیگر اسپری فلوتیکازون به میزان 200 میکروگرم و در گروه شاهد نرمال سالین زده شد. سپس وجود و شدت گلودرد با معیار VAS، 1 ساعت و 24 ساعت بعد از عمل بررسی گردید. نتایج با آزمون آماري کروسکال - والیس و کای دو مورد ارزیابی آماري قرار گرفتند. یافته‌ها: فراوانی گلودرد در گروهی که اسپری فلوتیکازون استفاده شده و سپس در گروه اسپری بکلومتازون کمتر از گروه نرمال سالین بود. همچنین میانگین شدت درد در 1 ساعت و 24 ساعت بعد از عمل نیز گروه اسپری بکلومتازون و اسپری فلوتیکازون کمتر از گروه نرمال سالین بود. اما از نظر آماری تفاوت معناداری در مورد شدت درد و فراوانی گلودرد بین گروه‌ها دیده نشد. (05/0p<) نتیجه‌گیری: تجویز اسپری بکلومتازون و اسپری فلوتیکازون به روی کاف لولة تراشه تأثیر معنی‌داري بر کاهش فراوانی مطلق بروز گلودرد و شدت گلودرد پس از لوله‌گذاري داخل ناي ندارد. گل‌واژگان: گلودرد، اسپری بکلومتازون،اسپری فلوتیکازون