رابدومیولیز به عنوان عارضة عمل جراحی رزکسیون ترانس یورترال پروستات (TURP) : گزارش مورد - ایمان‌طلب, ولی; میرمنصوری, علی; حمیدی مدنی, علی; جهانیارمقدم, فاطمه; میرمظفری, کاوه (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2016)
رابدومیولیز و نارسایی کلیة ثانویه به آن یک عارضة نادر ولی جدی وضعیت نامناسب  حین جراحی است.  نارسایی حاد کلیه  در  رابدومیولیز،  ناشی  از  نکروز  حا د  توبولی   به ‌علت میوگلوبینوری است. وزن بالا و طولانی شدن مدت عمل جراحی مهم‌ترین عوامل خطرزا برای بروز چنین عارضه‌ای به ‌شمار می‌روند. در این مطالعه به بررسی 1 مورد بیمار 80  ساله پرداخته می‌شود که به دنبال عمل  جراحی TURP در وضعیت لیتوتومی دچار چنین عارضه‌ای  شد و سپس پاتوفیزیولوژی، عوامل خطرزا، روش‌های تشخیصی و درمان این عارضه به اختصار توضیح داده می‌شود.