تأثیر ترانکزامیک اسید در کاهش میزان خونریزی حین عمل و نیاز به کاهش فشار خون کنترله در بیماران تحت عمل جراحی اندوسکوپیک عملکردی سینوس - قمیشی, علی; نساجیان, نوذر; طباطبایی, سیدکمال‌الدین; آخوندزاده, رضا; دیلمانی, حمیدرضا; مکی, ماندانا (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2016)
مقدمه: خونریزی حین عمل اندوسکوپی سینوس (FESS) در میان متخصصان بیهوشی و جراحان مورد بحث است(1). حفظ فیلد جراحی مطلوب برای جراح ضروری است. میزان کم خونریزی می‌تواند سبب اختلال در دید اندوسکوپی، افزایش عوارض و افزایش مدت عمل گردد(2). هدف از این مطالعه یافتن شواهد علمی تأثیر ترانکزامیک اسید وریدی بر میزان خونریزی بیماران تحت عمل جراحی اندوسکوپی سینوس است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه 66 بیمار 16-40 سالة کاندید عمل جراحی اندوسکوپی سینوس، به دو گروه 33 نفری مورد و شاهد تقسیم شدند. این گروها شامل گروه ترانکزامیک اسید وریدی و گروه نرمال سالین بودند. میزان خونریزی، میانگین فشار متوسط شریانی حین عمل جراحی و مدت عمل اندازه‌گیری گردید. نتایج بر اساس برنامة SPSS16 مورد آنالیز قرار گرفت. نتایج: میانگین سنی گروه مورد 67/5±78/30 سال و میانگین سنی گروه شاهد 56/7±69/30 سال بود. اختلاف معنی‌داری بین دو گروه از نظر میزان خونریزی حین عمل (002/0 p=) و میانگین متوسط فشار شریانی (001/0 p=) وجود داشت. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این مطالعه به نظر می‌رسد که استفاده از ترانکزامیک اسید وریدی در کاهش خونریزی ناشی از عمل جراحی اندوسکوپی سینوس مؤثر است