بررسی اثر دو روش بیهوشی استنشاقی و وریدی بر همودینامیک و ریکاوری در لارنگوسکوپی مستقیم - صفری فرهاد; کامران‌منش محمدرضا; مالک سعید; متقی کامران; موسوی نعیمه سادات; نشیبی مسعود (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2016)
مقدمه: عمل جراحي به روش لارنگوسكوپي مستقيم و بيوپسي جزء عمل‌هاي مهم در جراحي گوش، حلق و بيني است كه به دلیل ماهيت عمل جراحي، تحريكات شديدي طي اين فرآیند جراحي وجود دارد. بيهوشي ايده‌آل براي اين نوع عمل جراحي، بيهوشي با عمق كافي جهت جلوگيري از تغييرات شديد هموديناميك و همچنین ريكاوري كوتاه مدت است. در اين مطالعه دو روش بيهوشي استنشاقي و وريدي[1] روي ميزان تغييرات هموديناميك و زمان ريكاوري بررسي شده است. مواد و روش‌ها: در اين مطالعه تعداد 64 بيمار كانديدای عمل را به دو گروه 2 نفره تقسيم نموديم و ضربان قلب و فشار خون سیستولیک را پیش از شروع بيهوشي وپس از آن در فواصل مختلف در هر دو گروه اندازه‌گيري و ثبت کرديم. زمان ريكاوري نيز در هر دو گروه ثبت شد. نتایج: متوسط ضربان قلب پس از القاء بيهوشي در دقایق 1، 3، 5، 10، 15، 20 و 30 به ترتيب در گروه TIVA 87/77، 38/74، 23/72، 83/68، 92/68، 03/69 و 55/69 در دقیقه و در گروه هوشبر استنشاقي 73/94، 26/93، 56/91، 97/86، 83/87، 12/87 و 75/87 در دقیقه بود كه از نظر آماري تفاوت معنادار است. متوسط فشار خون سیستولیک بیماران در دقایق 1، 3، 5، 10، 15، 20 و 30 به ترتيب در گروه TIVA 83/118، 17/113، 33/108، 50/105، 102، 97 و 33/101 میلی‌متر جیوه و در گروه هوشبر استنشاقي 50/127، 83/133، 131، 12/135، 83/127، 83/123 و 83/120 میلی‌متر جیوه بود که از نظر آماری تفاوت معنادار است. متوسط زمان ريكاوري برای پاسخ به پرسش‌ها در گروه TIVA 13/12 دقيقه و در گروه هوشبر استنشاقي 43/22 دقيقه بود كه از نظر آماري معنادار مي‌باشد. نتيجه‌گيري: در جراحي لارنگوسكوپي مستقيم و بيوپسي، برای كنترل بهتر هموديناميك و ريكاوري كوتاه مدت از روش بيهوشي وريدي استفاده شود.