مقایسه علامت چاپ کف دست، تست لب گزه و تست مالمپاتی در پیش بینی سخت بودن لوله گذاری داخل تراشه در بیماران دیابتیک مراجعه کننده به اتاق عمل بیمارستان مرادی رفسنجان: مقاله اصیل پژوهشی: پیش بینی لوله گذاری بیماران دیابتی - tajadini, maryam; صیادی احمدرضا; نویدی ضیا; علیپور مینا (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2025)
مقدمه: دیابت شیرین بیماری شایعی است که منجر به تغییرات پاتوفیزیولوژیک در اندام های مختلف می شود، تغییرات عضلانی – اسکلتی جزء عوارض مزمن مهم آن است. درگیری مفصل آتلانتو اکسی پیتال منجر به سخت شدن لارنگوسکوپی خواهد شد. درجه درگیری مفاصل بین انگشتان دست به‌وسیله تست چاپ کف دست مشخص می‌شود. این معیار را می‌توان برای ارزیابی سخت بودن لارنگوسکوپی در نظر گرفت. هدف این مطالعه مقایسه چاپ کف دست، لب گزه و مالامپاتی در پیش بینی سخت بودن لوله گذاری در بیماران دیابتیک است. روش کار: پس از در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج حجم نمونه130 بیمار محاسبه شد. بیماران پس از اخذ رضایت کتبی وارد مطالعه شده و چاپ کف دست، لب گزه، و مالامپاتی انجام و سپس متخصص بیهوشی امتیاز لهان و کورمک را ارزیابی و درجه آن را ثبت و لوله گذاری انجام شده و سپس داده ها آنالیز شدند. یافتهها: در این مطالعه برای چاپ کف دست حساسیت 74% ، ویژگی 81%، ارزش اخباری مثبت .50 %، ارزش اخباری منفی 92 % و دقت 79 % گزارش شد. برای لب گزه حساسیت 11%، ویژگی 84% ، ارزش اخباری مثبت 26 %، ارزش اخباری منفی 87 % و دقت 50 % و برای مالامپاتی حساسیت 26%، ویژگی 81%، ارزش اخباری مثبت 29 %، ارزش اخباری منفی 81 % و دقت 72 % گزارش شد. نتیجه‌گیری: چاپ کف دست در مقایسه با مالامپاتی روشی با حساسیت بیشتر ولی ویژگی کمتر و نسبت به مالامپاتی از حساسیت بیشتر ولی ویژگی یکسانی برخوردار است.