بررسی نقش میانجی گری رضایت بدنی در ارتباط با نشخوار ذهنی و نگرش نسبت به جراحی زیبایی - توکلی سحر (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2024)
جراحی زیبایی و ترمیمی پلاستیک به یک تخصص جراحی اطلاق می شود که شامل اعمال جراحی صورت و بدن می شود و شامل بهبود بخشیدن به اجزای بدن از طریق شیوه های تهاجمی(مثل ابدومینوپلاستی،راینوپلاستی) و شیوه های کمتر تهاجمی (مثل تزریق ژل و چربی)است، این نوع از جراحی به سرعت در حال رشد و افزایش است و در فاصله ی زمانی سال های 2015 تا2019 تعداد این اعمال در سراسر جهان از 20.1میلیون به 25 میلیون نفر افزایش یافته و همچنین کشور ایران در سال 2013 بعد ازبرزیل مکزیک و امریکا رتبه ی چهارم در میزان جراحی زیبایی را داشت. (1) در سطح جهانی، جذابیت فیزیکی زنان به عنوان یک ویژگی مطلوب در نظر گرفته می شود، و زنان عمدتاً بر اساس ظاهر فیزیکی آنها، به میزان بسیار بیشتری نسبت به مردان، مشاهده و ارزیابی می شوند(2) و طبق امار ها حدود 90 درصد از کاندید های جراحی زیبایی بانوان هستند(3)،امروزه جراحی زیبایی دیگر فقط در اختیار افراد ثروتمند و مشهور یا افراد دارای اختلال روانی نیست. مردان و زنان، پیر و جوان و افراد دارای موقعیت های اجتماعی-اقتصادی متفاوت دست به ان میزنند(4) اگرچه این اعمال غالبا در بهبود وضعیت ظاهری مفید هستند اما تحقیقات نشان داده که علاوه بر مشکلات جسمی و عوارض بعد از عمل ،این اعمال عوارض روحی و روانی نیز برای کاندید های خود دارند(5) و اولین واکنش قابل پیش بینی در افراد متقاضی جراحی زیبایی ضربه روان است که میتواند حالتی چون یاس افسردگی و نشخوار ذهنی در پی داشته باشد(6) ،