اتساع کولون جابجا شده در گردن به عنوان یک اندیکاسیون اجتناب ناپذیر برای کاتتریزاسیون ورید ساب کلاوین با هدایت اولتراسوند: گزارش موردی - رحیمی مژگان (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2023)
مقدمه: این گزارش موردی، قرار دادن موفقیت آمیز کاتتر ورید ساب کلاوین را از طریق رویکرد زیر ترقوه ای تحت هدایت اولتراسوند در یک بیمار با کولون جا به جا شده دیلاته در گردن ارائه می دهد. معرفي مورد: بيمار سابقه آشالازي داشت و تحت چندين عمل جراحي قرار گرفته بود كه به دليل وجود چندين انديكاسيون نياز به وريد مركزي داشت. به دلیل وجود کولون متسع، دسترسی به فضای قدامی گردن امکان پذیر نبود و کانولاسیون ورید ژوگولار داخلی را ناامن می کرد. ورید ساب کلاوین به دلیل خطر کمتر عفونت و ترومبوز و توانایی آن برای ماندن ایمن در محل برای مدت طولانی برای کاتتریزاسیون انتخاب شد. بحث: کانولاسیون ورید مرکزی با هدایت اولتراسوند به یک استاندارد طلایی تبدیل شده است زیرا می تواند خطر عوارض مرتبط با کانولاسیون کورکورانه را کاهش دهد. روش‌های مختلفی برای کاتتریزاسیون ورید ساب کلاوین تحت هدایت اولتراسوند وجود دارد، از جمله تجسم سوپراکلاویکولار در مقابل ساب کلاویکولار و تجسم ورید با محور بلند در مقابل محور کوتاه، و قرار دادن سوزن درون صفحه در مقابل قرار دادن سوزن خارج از صفحه. تکنیک ها و تجهیزات اضافی نیز در دسترس هستند، مانند هیدرولوکیشن و پروب اطفال با آرایه میکرو محدب که در مطالعات مختلف معرفی شده اند. نتیجه‌گیری: در جمع‌بندی، لازم به ذکر است که تبحر و تجسم بهینه رگ‌ها هنگام استفاده از هدایت اولتراسوند برای کاتتریزاسیون ورید ساب کلاوین مهم است. ما پیشنهاد می کنیم که کاتتریزاسیون ورید ساب کلاوین با هدایت اولتراسوند از طریق رویکرد زیر ترقوه ای یک جایگزین ایمن و موثر برای بیماران با تظاهرات بالینی مشابه ارائه می دهد.