بررسی و مقایسه‌ی فراوانی اطلاعات فرم‌های احیاء قلبی-ریوی بالغین به روش دستی و الکترونیکی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی - رحیمی مژگان (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2023)
مقدمه: عملیات احیاء قلبی-ریوی یک عملیات اورژانسی در موارد ایست قلبی تنفسی است که سرعت عمل مهم‌ترین عامل پیش‌بینی کننده‌ی موفقیت آن است. ثبت اطلاعات عملیات احیاء، یک اقدام مهم جهت پیدا کردن ایرادات موجود در سیستم، پایش عملیات‌های احیا، و بهینه‌کردن فرایندهای آن می‌باشد. مانند هر سازوکار ثبت اطلاعات، ثبت ناقص داده‌ها مهم‌ترین مانع رسیدن چنین سیستمی به اهدافش است. لذا در این مطالعه به مقایسه‌ی گزارش عملیات احیاء کاغذی و الکترونیکی پرداخته شده‌است. روش انجام کار: این مطالعه در مجتمع بیمارستانی امام خمینی تهران انجام شده‌است. در سال ۱۳۹۸ از پرستاران خواسته‌شد تا فرم‌های ثبت عملیات احیاء را به جای فرم‌های سنتی کاغذی در فرم‌های الکترونیکی موجود در سیستم پرونده‌ی الکترونیک بیمارستان ثبت کنند. در طراحی این فرم‌ها تلاش شده‌بود ضمن حفظ ساختار فرم استاندارد Ustein، تا جای ممکن فیلدها به صورت انتخابی بوده و تایپ به حداقل برسد. در پایان سال، به صورت تصادفی ۱۵۰ مورد از فرم‌های گزارش عملیات احیاء کاغذی که در سال ۱۳۹۷ به ثبت رسیده‌بودند انتخاب شده و با ۱۵۰ مورد تصادفی از فرم‌های الکترونیک ثبت شده در سال ۱۳۹۸ مقایسه شدند. نتایج: تعداد ۱۵۰ گزارش کاغذی و ۱۵۰ گزارش الکترونیک در خصوص وضعیت دموگرافیک، احیاء پیشرفته، و نتیجه و اطلاعات افراد دخیل در احیاء با یکدیگر مقایسه شدند. میانگین تکمیل اطلاعات دموگرافیک در فرم کاغذی ۸۲.۳٪، در خصوص احیاء پیشرفته در فرم کاغذی ۷۶.۶٪ و نتیجه و افراد حاضر در احیا به طور میانگین ۸۰٪ بود. در حالی که تمامی موارد در فرم الکترونیک به طور کامل تکمیل شدند غیر از بیماری زمینه‌ای با ۴۶٪ و تغییر ریتم حین احیا با ۴۰٪ تکمیل اطلاعات. جمع بندی: ثبت گزارش عملیات احیا اولین قدم در شناسایی نقاط ضعف و بهینه‌سازی عملیات احیاء در بیمارستان می‌باشد. مطالعه‌ی حاضر نشان می‌دهد که تغییر فرم ثبت گزارش احیاء از کاغذی به الکترونیک می‌تواند موجب بهبود ثبت تمامی آیتم‌های مرتبط با عملیات احیاء گردد.