سقوط بیمار در اتاق عمل: سقوط بیمار در اتاق عمل - Ghafouri, Raziyeh (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2023)
مقدمه: ایمنی بیمار از مهمترین دغدغه های هر سیستم مراقبتی می باشد. از آنجاییکه سقوط و زمين خوردن بيمار همواره يكي از چالش مهم ايمني در سيستم مراقبتي بوده است و عامل بيش از 90 % حوادث ناخواسته گزارش شده در طي بستري محسوب مي شود، در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر سقوط در اتاق عمل و ارائه راهکار كاهش وقوع سقوط بيماران انجام شده است. روش: مطالعه حاضر به روش مرور نظامند (متاسنتز)انجام شد. جستجو با استفاده از کلید واژه های سقوط بیمار، ایمنی بیمار و سقوط در اتاق عمل از پایگاه های اطلاعاتی PUBMED, Science Direct, Ovid, Pro Quest انجام شدو مقالات مرتبط با سقوط بیمار در اتاق عمل که قبل از سال 2019 منتشر شده اند، بود، وارد مطالعه شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل دورن مایه ای انجام شد. یافته ها: عوامل خطرساز سقوط سه دسته عوامل بیمار، محیط و کارکنان است. عوامل بیمار شامل سن، چاقی، اختلال هوشیاری، بی قراری و پوزیش خاص، استفاده از داروهای خاص است. عوامل محيطي مانند سطح ناصاف و مسيرهاي ناصاف، تخت و یا برانکارد خراب است. عوامل کارکنان کار تیمی و احساس مسئولیت و وجدان کاری است. نتیجه گیری: پیشگیری از سقوط در اتاق عمل در تمام مدت حضور بیمار در اتاق عمل و حین جراحی از اولویت های ایمنی بیمار است که همکاری و کار تیمی کلیه کارکنان اتاق عمل مهمترین راهبرد پیشگیری از سقوط است.