کاتتریزاسیون ورید ژوگولار داخلی توسط فلو بیهوشی قلب پس از شش ما ه از دوره اموزشی با روش لندمارک آناتومیک در کودکان تحت عمل جراحی مادرزادی قلب - راست روان رکسانا; صادقی علی; حیدرپور عوض; گیوتاج نادر; هادی پورزاده فاطمه شیما (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2022)
خلاصه پیشینه و هدف: کاتتریزاسیون ورید مرکزی یک روش مهم برای کودکانی است که تحت عمل جراحی قلب قرار می گیرند. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر تکنیک لندمارک آناتومیک توسط فلو بیهوشی قلب پس از گذراندن شش ماه از دوره آموزشی در دسترسی به ورید ژوگولار داخلی در کودکان کمتر از 6 سال تحت عمل جراحی مادرزادی قلب بود. مواد و روش ها: در مجموع 70 کودک کمتر از 6 سال که تحت جراحی قلب قرار گرفتند همراه با کاتتریزاسیون ورید ژوگولار داخلی ، به صورت آینده نگر تجزیه و تحلیل شدند. تمام کاتریزاسیون ها توسط دستیاران فلوشیپ بیهوشی قلب (که 6 ماه تحت آموزش بودند ) انجام شد. اطلاعات شامل مشخصات دموگرافیک، میزان موفقیت و عوارض جانبی مرتبط با کاتتر ثبت شد. نتایج: میزان موفقیت در قرار دادن کاتتر در ورید ژگولار داخلی راست در اولین تلاش 68/5 % بود (48 مورد ) میزان موفقیت در تلاش های دوم و بیشتر 21/5 % (15 مورد ) و میزان شکست (تعبیه کاتتر از فرید مرکزی دیگر ورید فمورال یا ساب کلاوین ) 10% ( 7 مورد ) بود . در اولین تلاش موفق، بیشترین موارد بدون عارضه بوده اند 48/5% (34 مورد ) و در دومین و چندین تلاش موفق (حداکثر 4 بار )، عارضه آریتمی غالب بوده است و نیز پانکچر شریانی در مجموع 51/5 % ( 36 مورد ) مشاهده شد. نتیجه گیری: مطالعه ما نشان داد که به نظر می رسد هنوز تکنیک لندمارک آناتومیک توسط اپراتورهای با تجربه در کودکان تحت عمل جراحی قلب مادرزادی، ایمن و موثر است.