تاًثیر تجسم هدایت شده بر اضطراب بیماران کاندید آندوسکوپی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی - صابری نوغابی الهام; جمال رضا جواد; خاوری بتول; عطار اکرم; محمدزاده فاطمه; نوری رضا (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2021)
مقدمه: آندوسکوپی یکی از روشهای تهاجمی پزشکی برای تشخیص اختلالات دستگاه گوارش است که باعث ایجاد اضطراب در بیماران میشود. این مطالعه با هدف تعیین تاًثیر تجسم هدایت شده بر اضطراب بیماران کاندید آندوسکوپی انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی دو گروهه، 60 بیمار کاندید آندوسکوپی مراجعه کننده به بیمارستان 22 بهمن شهرستان گناباد به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی ساده به دو گروه مداخله (30نفر) و کنترل (30نفر) تقسیم شدند. قبل از مداخله پرسشنامههای اطلاعات دموگرافیک و اضطراب اشپیل برگر تکمیل شد. برای بیماران گروه مداخله یک ساعت قبل از آندوسکوپی فایل صوتی تجسم هدایت شده به مدت 20 دقیقه از طریق هدفون پخش شد. گروه کنترل فقط مراقبتهای روتین را دریافت کردند. بلافاصله قبل از مداخله مجدد پرسشنامه اضطراب تکمیل و دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمونهای آماری تجزیه و تحلیل شدند نتایج: نتایج مطالعه نشان داد دو گروه مداخله و کنترل از نظر میزان اضطراب قبل از مداخله تفاوت آماری معنیداری نداشتند (05/0P>) اما بعد از مداخله این تفاوت معنیدار بود (001/0P=). همچنین میانگین نمرات اضطراب آشکار و پنهان بعد از مداخله در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل به طور معنیداری کاهش یافته بود (002/0P=). نتیجه‌گیری: تجسم هدایت شده باعث کاهش اضطراب بیماران کاندید آندوسکوپی میشود. لذا میتوان از این روش غیردارویی در جهت کاهش اضطراب بیماران قبل از انجام آندوسکوپی استفاده کرد. کلید واژهها: اضطراب، آندوسکوپی، تجسم هدایت شده