گزارش يك مورد عارضه عصبي در پي بلوك نخاعي - معلمي عباس (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2016)
چكيده خانمي 27 ساله با حاملگي 12 هفته و طبقه‌بندي كلاس 1ASA براي عمل جراحي سر كلاژ گردن رحم در فهرست عمل جراحی قرار داده شده بود. براي بيمار بيهوشي نخاعي انتخاب شد و با سوزن شماره 25 و تزريق 100 ميلي‌گرم (2 ميلي‌ليتر) ليدوكايين پنج درصد در وضعيت نشسته صورت گرفت. بعد از دو روز بيمار دچار درد كمر با انتشار به پاي چپ شد. درد شديد و همراه احساس مورمور شدن (پارستزي) بود و براي يك ماه ادامه يافت و سپس به تدريج رفع گرديد. معاينة عصبي و نوار عصب و عضله طبيعي بودند. گل‌واژگان: بيهوشي نخاعي، ليدوكايين، درد، پارستزي