اکسیژن رسانی به کلیه و حفظ شرایط پایدارهمودینامیک آن - مصباح کیایی سید مهرداد; جعفریه آرش (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2021)
آسیب های کلیوی ، بعنوان یک معضل عمده در سطح بهداشت جهانی مطرح می باشد که به دلایل متعددی همچون ایسکمی با خونرسانی مجدد ، جراحی های قلبی – عروقی و تجویز رادیو داروها ایجاد میشود. بررسی های صورت گرفته بر روی بیماران دچار اختلالات حاد و مزمن کلیوی نشان از برهم خوردن تعادل اکسیژن در این بیماران حکایت داشته است. در نتیجه این فعل و انفعالات بافت کلیوی دچار فیبروز و آسیب های غیرقابل برگشت خواهد شد. بدین ترتیب توجه به اکسیداسیون هدفمند بافت کلیوی جهت درمان و یا تقلیل آسیب های کلیوی در دستور کار بسیاری از تیم های درمانی قرار گرفته است.