اثربخشی آموزش از راه دور پکیج آموزشی پیشگیری ازابتلا به بیماری کووید-19 (ویروس (SARS-CoV-2 بر کاهش ترس و اضطراب بیماری کووید19(ویروس کرونا-نوین2019) در کلاس مجازی زبان انگلیسی زبان آموزان-مطالعه پایلوت - شعبانی مینااباد ملاحت (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2020)
مقدمه: آموزش از راه دور موهبتی است در خدمت بشریت در زمانی که حضور فیزیکی به واسطه شیوع و انتقال ویروس کرونا-2019در جمع باعث به خطر افتادن زندگی فردی است آموزش از راه دور باعث کاهش خطرات و اضطراب و استرس ابتلاع به ویروس کرونا-2109شده و کیفیت آموزش را بالا می برد هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش از راه دور پکیج آموزشی پیشگیری ازابتلا به بیماری کووید19(ویروس کرونا-2019)بر کاهش ترس و اضطراب بیماری کووید19(ویروس کرونا-2019) در کلاس مجازی زبان انگلیسی زبان آموزان زبان آموزان بود. مواد و روش: روش پژوهش حاضر پایلوت ازنوع نیمه تجربی و طرح آن از نوع پیش آزمون پس آزمون بود. جامعه آماری این تحقیق شامل بیماران شامل زبان آموزان تحت آموزش از راه دور استان اردبیل است که به صورت روش نمونه گیری در دسترس 30 نفر (در دو گروه 15 نفره گروه آزمایشی و گروه کنترل) بودند. ابزار به کار رفته در این پژوهش آزمون مقیاس اضطراب بیماری کرونا (CDAS) و مقیاس محقق ساخته فوبیا کرونا بود. داده ها با استفاده از تحليل کوواریانس تحلیل شد. یافته ها: نتایج حاصل از تحلیل آماری نشان داد که بسته آموزشی طراحی شده در در کاهش اضطراب بیماری کرونا(005/0P<003/3=F) و ترس از بیماری کرونا(005/0P<38/5=F) زبان آموزان موثر می باشد. نتیجه گیری: یکی از را ههای که می توان در این زمان شیوع بیماری ویروس کرونا جهت کاهش ترس و اضطراب بیماری کرونا استفاده کرد استفاده از روش های ترکیبی از نظریات جهت بالا بردن آکاهی از این ویروس و اصلاح تفکرات معیوب می باشد.