پيامد ديابت بيمزه ی مرکزی در بيماران عمل شده جراحی اعصاب بستري در بخش مراقبت هاي ويژه - موسی الرضایی آرش; ولیزادحسنلویی محمد امین; کاظم پور آذر آیدین; اصلانی نیلوفر (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2019)
خلاصه : مقدمه: دیابت بیمزه مرکزی به علت کاهش یا فقدان تولید هورمون آنتی دیورتیک در نوروهیپوفیز ایجاد می شود که علل متعددی دارد. این مطالعه با هدف بررسی فراواني و پیامد بیماران با دیابت بي مزه در بیماران جراحی اعصاب عمل شده بستری در بخش مراقبت های ویژه بیماران امام ارومیه در یک بازه زمانی 5 ساله (1397-1393( انجام شده است. روش کار: اين مطالعه مقطعی در يك بازه زماني 5 ساله انجام شد. مشخصات دموگرافیک بیماران (سن، جنس) بیماری زمینه ای عامل جراحی، دیابت بیمزه، طول مدت تهویه مکانیکی، طول مدت بستری در بخش مراقبت های ویژه بيمارستان، مرگ و میر بیماران از پرونده ها استخراج و وارد فرم مخصوص محقق ساخته، شد. از تستهای آماری لازم جهت آنالیز استفاده شد. از SPSS 21 جهت اینکار استفاده شد. P<0.05 معنی دار در نظر گرفته شد. نتایج: از 741 بيمار بررسي شده، 135 نفر (2/18%) مبتلا به دیابت بی مزه مرکزی و 606 نفر (8/81%) بدون آن بودند. میانگین S.G ادرار در بیماران مبتلا به دیابت بی مزه 35/4±86/1003 و در بیماران بدون دیابت بی مزه 31/65±76/1015 بود (05/0< P). میانگین سدیم سرم در بیماران با دیابت بی مزه 96/4±69/152و در بیماران بدون دیابت بی مزه 61/3±96/139 بود (05/0< P). میانگین سطح برون ده ادراری در بیماران با دیابت بی مزه مرکزی 37/1212 ± 44/4124 و در بیماران بدون دیابت بی مزه مرکزی 86/576 ± 58/1907 بود (05/0< P). از 135 بیمار با دیابت بی مزه 72 نفر (3/53%) ترخیص و 63 نفر( 7/46%) فوت کردند. از 606 بیمار بدون دیابت بی مزه، 455 نفر (1/75%) ترخیص و 151نفر (9/24%) فوت کردند (05/0< P). بحث و نتیجه گیری : یافته های مطالعه ما نشان می دهدکه بیماران مبتلا به دیابت بیمزه مرکزی متعاقب عمل جراحی مغز اعصاب پیامد ضعیفی نسبت به بیماران بدون ابتلا به آن دارند. کليدواژه¬ها: دیابت بی مزه مرکزی ، پیامد، بخش مراقبت های ویژه