تاثیر تیزانیدین خوراکی بر روی درد شانه بعد از عمل در کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک با بیهوشی عمومی The effect of Tizanidine on postoperative shoulder pain in laparoscopic cholecystectomy with general anesthesia - صانع شهریار; احمدیاری زهرا (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2019)
بعد از عمل در اعمال جراحی انتخابی کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک بوده است. روشها: در این مطالعه تصادفی دوسوکور آینده نگر، 60 بیمار بزرگسال با کلاس 1 و2 انجمن بیهوشی آمریکا که برای همل جراحی کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک انتخابی با بیهوشی عمومی در نظر گرفته شدند، بطور تصادفی به دوگروه تقسیم شده و مورد بررسی قرار گرفتند. 90 دقیقه قبل از بیهوشی در گروه مطالعه 6 میلی گرم تیزانیدین خوراکی و در گروه کنترل دارونما دریافت کردند. علائم حیاطی، نمره درد، میزان نیاز به داروی ضد درد مورد ارزیابی قرار گرفته و بین دو گروه با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج: در بررسی مشخصات دموگرافیک یعنی سن، جنس و اندکس توده بدنی دو گروه با هم تفاوت معنی دار نداشتند(P>0.05). نمره درد در ریکاوری، 6، 12 و 24 ساعت بعد از عمل بطور معنی داری در گروه مطالعه نسبت به گروه کنترل کمتر بود(P=0.01, P=0.009, P= 0.005, P=0.03). میزان نیاز به داروی ضد درد در گروه دریافت کتتده تیزانیدین بطور معنی داری کمتر بود (52.33± 485.83 در مقایسه با 20.86± 350.87 میلی گرم). بررسی انجام شده نشان داد که دو گروه از نظر پارامترهای همودینامیک با یکدیگر تفاوت معنی داری نداشتند. بحث: تیزانیدین خوراکی 6 میلی گرم قبل از عمل جراحی کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک میزان درد شانه بعد از عمل و مصرف مخدر را کاهش داد.