اعتباریابی شاخص PaO2 / PALVO2 ÷ RSBI × FiO2 در جداسازی بیماران مزمن انسدادی ریوی از دستگاه تهویه مکانیکی: یک کارآزمایی بالینی سه¬سوکور چند مرکزه آینده¬نگر مشاهده¬ای - واحدیان عظیمی امیر (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2018)
زمينه و هدف: جداسازي از دستگاه تهوية مكانيكي يكي از چالش برانگيزترين موضوعات بيماران مبتلا به نارسايي مزمن انسدادي ريوي بستري در بخش مراقبت ويژه است. معرفي شاخص جديد كه بتواند با احتمال بيشتري موفقيت جداسازي اين بيماران را از دستگاه تهوية مكانيكي پيش بيني . كند، بسيار حائز اهميت است. مطالعة حاضر با دو هدف 1 تعيين نقاط برش شاخص واحديان يك و شاخصهاي رايج در جمعيت بيماران IWI و CROP ،NIF ،P0.1 ،RSBI مزمن انسدادي ريوي و 2. مقايسة مؤلفههاي مختلف جداسازي از دستگاه تهوية مكانيكي شاخص واحديان يك و در جمعيت IWI و CROP ،NIF ،P0.1 ،RSBI شاخصهاي بيماران مزمن انسدادي ريوي انجام شده است. روشبررسي: مطالعة حاضر يك كارآزمايي باليني سهسوكور چند مركزه آيندهنگر مشاهدهاي بوده كه از بهمن 1392 تا اسفند 1393 در جامعة بيماران مزمن انسدادي ريوي بستري در بخش مراقبتهاي ويژه بيمارستانهاي منتخب شهر تهران در دو گروه تعيين نقطة برش (تعداد = 90 ) و گروه تعيين مؤلفههاي پيشبيني كنندة جداسازي از دستگاه تهوية مكانيكي (تعداد = 90 ) انجام شد. فرآيند جداسازي از دستگاه تهوية مكانيكي در هر دو گروه يكسان و بر اساس پروتكل تعريف شده انجام شد. از تحليل راك براي تعيين نقاط برش در گروه اول و تعيين مؤلفههاي پيش بيني كننده در گروه دوم استفاده شد.