تاثیر آموزش انتوباسیون داخل تراشه بر موفقیت احیای قلبی ریوی در دانشجویان پزشکی-1394 - آقامحمدی داوود; خانبابایی گول مهدی 09141855143; فرزین هاله (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2018)
چکیده مقدمه: آموزش انتوباسیون به عنوان یکی از مهمترین مراحل CPR به کارورزان دورههای پزشکی عمومی میتواند تا حد بسیار زیادی بر موفقیت مراحل احیاء موثر باشد؛ هدف از انجام این مطالعه تاثیر آموزش انتوباسیون بر موفقیت احیای قلبی ریوی در دانشجویان پزشکی میباشد. روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی تاثیر آموزش انتوباسیون داخل تراشه (طی یک مرحله آموزش تئوری و دو مرحله آموزش عملی) با استفاده از چک لیست مشاهده مستقیم مهارتهای عملی DOPSسنجیده شد. تجذیه و تحلیل دادهها با استفاده از آزمون آماری Mann Whitney U و نرم افزار SPSS22 انجام شد. نتایج: میانگین (انحراف معیار) نمره گروه کنترل و مداخله پس از آموزش برای دو گروه به ترتیب برابر 1/11±12/11 و 1/68 ±17/89 بود که نشان دهنده ارتباط آماری معنی دار بین دو گروه و تاثیر مثبت آموزش بر گروه مداخله میباشد.( 0/001 >P) بحث و نتیجه گیری: با توجه به تاثیرات مثبت دورههای آموزش اصولی انتوباسیون داخل تراشه بر موفقیت عملیات حیاء، محققین پیشنهاد میکنند دورههای آموزشی مهارتهای بالینی به صورت آموزش تئوری-آموزش در آزمایشگاه مهارتهای SKILL LAB – آموزش بر بالین بیمار با نظارت اساتید انجام گیرد. آموزش انتوباسیون، CPR ، کلیدواژهها: دانشجوی پزشکی