میزان شکست خارج سازي لولۀ تراشه و پیامدهاي آن در بیماران بستري در بخش مراقبت هاي ویژه - ولی زاد حسنلوئی دکتر محمدامین; عباسی وش دکتر رحمان; محمدي ایروانلو مهسا; وطن دوست اولدوز; علیزاده اوصالو رحیمه (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2017)
مقدمه: شكست در خارج‌سازی لولة تراشه به صورت نياز به برقراري حمايت تهويه‌اي در خلال 48-24 ساعت پس از درآوردن لولة تراشه تعريف مي‌شود. مطالعات متعددی در اين راستا انجام شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه در بيماران تحت تهوية مكانيكي بستري در بخش مراقبت‌هاي ويژه بيمارستان امام خمینی اروميه در طول سال‌های 94- 1393 انجام شد. مشخصات دموگرافيك (سن، جنس)، طول مدت تهوية مكانيكي، طول مدت لوله‌گذاري، طول مدت بستري در ICU، طول مدت بستري در بيمارستان، شكست در خارج‌سازي لولة تراشه، لوله‌گذاري مجدد، ميزان مرگ و مير بيماران از پرونده‌های بیماران استخراج و در فرم داده‌ها وارد شد و پس از اتمام طرح‌ با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخة ۲۰، مورد بررسي قرار گرفتند. نتایج: اطلاعات مربوط به 580 بیمار وارد مطالعه شدند. حدود ۵۳ درصد بيماران مذکر بودند. در بین بیماران مورد مطالعه، 72.8% ترخيص شدند و 27.2% فوت نمودند. در مطالعة حاضر فراوانی شكست در خارج‌سازي لولة تراشه 11.7% بود. معیارهای مربوط به پیامد مورد بررسی، در بین دو گروه مورد مطالعه (بیماران با و بدون شکست در خارج‌سازی لولة تراشه)، اختلاف معنی دار آماری داشتند (P<0.05). نتیجه گیری: درمطالعه ما، ميزان شكست در خارج‌سازی لولة تراشه و پیامدهای آن در محدوده قابل قبول بود.