رابدومیولیز به عنوان عارضة عمل جراحی رزکسیون ترانس یورترال پروستات (TURP) : گزارش مورد - ایمان‌طلب ولی; میرمنصوری علی; حمیدی مدنی علی; جهانیارمقدم فاطمه; میرمظفری کاوه (مجله انجمن آنستزیولوژی و مراقبت‌های ویژه ایران, 2016)
رابدومیولیز و نارسایی کلیة ثانویه به آن یک عارضة نادر ولی جدی وضعیت نامناسب حین جراحی است. نارسایی حاد کلیه در رابدومیولیز، ناشی از نکروز حا د توبولی به ‌علت میوگلوبینوری است. وزن بالا و طولانی شدن مدت عمل جراحی مهم‌ترین عوامل خطرزا برای بروز چنین عارضه‌ای به ‌شمار می‌روند. در این مطالعه به بررسی 1 مورد بیمار 80 ساله پرداخته می‌شود که به دنبال عمل جراحی TURP در وضعیت لیتوتومی دچار چنین عارضه‌ای شد و سپس پاتوفیزیولوژی، عوامل خطرزا، روش‌های تشخیصی و درمان این عارضه به اختصار توضیح داده می‌شود.