ارائه مدل حکمرانی نظارتی کارکنان وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران - Safari nosrani, Hosein; Kohandel, Mehdi; Noorbakhsh, Mahvash; Noorbakhsh, Parivash (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2026)
مقدمه: در سازمانهای امروزي، کیفیت حکمرانی در سطح هر سازمان، درسیاست کشور به یکی از مهمترین عوامل نقش آفرین در موفقیت، رشد و توسعه تبدیل شده است. با در نظر گرفتن این اصل مهم، هدف از این پژوهش ارائه مدل حکمرانی نظارتی کارکنان وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران است. روش کار: روش پژوهش حاضر از نوع پژوهشهای ترکیبی (کیفی و کمی)، براساس زمان حال نگر، از نظر هدف کاربردی و به لحاظ جمعآوری اطلاعات میدانی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل کارکنان وزارت ورزش و جوانان و اعضای هیات علمی مدیریت ورزشی که به امر حکمرانی نظارتی اشراف کامل داشته باشند، تشکیل دادند و در بخش کمی شامل کلیه کارکنان شاغل در ادارات ورزش و جوانان ایران بنا بر آمار اعلام شده از سوی امور اداری 830 نفر (569 مرد و 321 زن) بودند. نمونه آماری در بخش کیفی به صورت هدفمند و در بخش کمی طبق جدول مورگان تعداد 263 نفر از بين جامعه آماري بودند که به صورت تصادفی از نوع ساده انتخاب شدند. نمونهگیری زن و مرد به روش تصادفی از نوع طبقهای نسبتی انتخاب شدند که تعداد 161 نفر مرد و 102 نفر زن مشخص گردید. یافتهها: مولفههای استقلال سازمانی، فرهنگ نظارتی، شفافیت نظارتی و سیاستگذاری مالی یکپارچه نقش تبیینکننده در شکلگیری حکمرانی نظارتی مدیران ارشد وزارت ورزش و جوانان دارند.