الف رابطه بین فرهنگ سازمانی با توانمندسازی اعضاء هیات علمی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران - فلاحی, مصطفی; امامی, رامین; حسینی, سید مهدی (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2024)
سابقه و هدف: توانمندسازی سرمایه های انسانی در محیط های علمی - آموزشی در سالهای اخیر مورد توجه تعداد زیادی از مدیران، صاحب نظران و علاقه مندان به تحقیق و موسسات آموزش قرارگرفته است هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین فرهنگ سازمانی با توانمندسازی اعضاء هیئت علمی دانشکده های تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران میباشد. روش کار: روش تحقیق توصیفی-همبستگی بوده است. جامعه آماری این تحقیق شامل 134 نفر اعضاء هیئت علمی دانشکده های تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران میباشند. دو پرسشنامه فرهنگ سازمانی دنیسون (2000) و توانمندسازی میشرا (1992) میان آنها توزیع گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از دو روش آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده گردید. یافته ها: نتایج نشان دادکه ابعاد فرهنگ سازمانی (رسالتی، درگیرشدن درکار، انطباق پذیری) بر توانمندسازی اعضاء هیئت علمی دانشکده های تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی تاثیر دارند و همچنین فرهنگ سازگاری تاثیری در توانمندسازی اساتید ندارد. نتیجه گیری: تقریبا تمامی اعمال انسان تحت تأثیر فرهنگی است که بدان خو گرفته است و محیط فرهنگی جامعه، عمیقترین و بلندمدتترین تأثیر را بر رفتار اجتماعی اکثریت اعضای یک جامعه میگذارد و این باید مدنظر مسئولین برنامهریز دانشگاه ها باشد.