بررسی شادکامي و رضایت بین دانشجویان شرکت‌کننده در رشته‌هاي انفرادي و تيمي جشنواره‌های ورزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1400 - ابراهیمی زاده, خلیل; گلشاهی, حسین; مهدوی, عبداله; حسینی, سید مهدی; توکلی, سجاد (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2022)
سابقه و هدف: هنگام تحلیل رضایت و شادکامی دانشجویان، باید اهمیت فعالیت بدنی و ورزش را به‌عنوان عوامل غالب در نظر گرفت. این مطالعه با هدف بررسی شادکامی و رضایت بین دانشجویان شرکت‌کننده در رشته‌هاي انفرادي و تيمي جشنواره‌های ورزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1400 انجام شد. روش کار: آزمودني‌ها شامل 346 دانشجوي شرکت‌کننده در ورزش‌هاي انفرادي و 355 دانشجوي شرکت‌کننده در ورزش‌هاي تيمي جشنواره‌های ورزشی بودند. براي دستیابی به اهداف تحقيق از پرسشنامه شادکامی آکسفورد استفاده شد که روایی و پایایی آن به تایيد متخصصين رسيد. پس از استخراج داده‌ها، برای مقایسه میزان شادکامی و عوامل مربوط به آن از آزمون‌های آماری کلموکروف-اسمیرنف (K-S) و T مستقل استفاده شد. یافته‌ها: نتايج حاکی از این بود که عوامل عزت‌نفس و کارآمدي هر دو گروه در يک سطح قرار دارد اما ميزان رضايت از زندگي، سلامت رواني و خلق مثبت دانشجویان شرکت‌کننده در ورزش‌های تيمي بيشتر از دانشجویان شرکت‌کننده در ورزش‌های انفرادي است. نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج پژوهش حاضر، ميزان شادکامي دانشجويان شرکت‌کننده در ورزش‌هاي تيمي بيشتر از دانشجويان شرکت‌کننده در ورزش‌هاي انفرادي بود.