تدوین مدل ثبات رابطۀ زناشویی براساس ویژگی های شخصیتی و استرس ادراک شده با میانجی گری کیفیت زناشویی - رضایی فر الهام; خدایاری مقدم افسانه; فلاحی مصطفی (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2024)
سابقه و هدف: پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل ثبات رابطۀ زناشویی براساس ویژگی‌های شخصیتی و استرس ادراک شده با میانجی‌گری کیفیت رابطۀ زناشویی در زنان متأهل انجام شد. روش کار: بدین منظور با استفاده از روش لوهلین (2004) تعداد 500 زن متأهل به روش نمونه‌گیری دردسترس از شهر تهران انتخاب شدند. برای اندازه‌گیری متغیرهای پژوهش از مقیاس استرس ادراک‌شدۀ (کوهن و همکاران، 1983)، شاخص بی‌ثباتی رابطۀ زناشویی (ادواردز و همکاران، 1987)، فرم کوتاه مقیاس پنج عاملی شخصیت نئو (کاستا و مک‌کری، 1985)، پرسشنامۀ کیفیت رابطۀ زناشویی (باسبی و همکاران، ۱۹۹۵) استفاده گردید. روش پژوهش از نوع معادلات ساختاری به‌طور خاص؛ معادلات رگرسیونی بود. یافته ها: یافته‌ها نشان داد که ویژگی‌های شخصیتی و استرس ادراک شده با میانجی‌گری کیفیت رابطۀ زناشویی بر ثبات رابطۀ زناشویی اثری غیرمستقیم دارد. نتیجه گیری: شاخص‌های برازش نشان داد که مدل پیشنهادی در این پژوهش با داده‌های جمع‌آوری شده از زنان متأهل برازش مناسب و ارتباط نزدیکی با فرض‌های نظری دارد.