اثربخشی فعالیت بدنی بر میزان مثبت‌نگری دانشجویان دختر دانشگاه جهرم - زر عبدالصالح; علوی سلمان; شایان نوش ابادی ابوالفضل; صادقی پور حمیدرضا (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2021)
سابقه و هدف: یکی از ویژگیهای شخصیتی که به نوعی می‌تواند در کاهش فشارهای روانی دوران دانشجویی موثر باشد، مثبت‌نگری است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر فعالیت بدنی بر بهبود مثبت‌‌نگری دانشجویان دختر بود. روش کار: تحقیق حاضر، توصیفی و از نوع علی- مقایسه‌ای بود. جامعه آماری آن را کلیه دانشجویان دختر دانشگاه جهرم تشکیل دادند که از بین آنها 90 دانشجوی دختر (45 دانشجوی تربیت بدنی و 45 دانشجوی غیر تربیت بدنی) به روش نمونه‌گیری تصادفی- خوشه‌ای وارد تحقیق شدند. جهت جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه ویژگیهای جمعیت‌شناختی و پرسشنامه مثبت‌نگری استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با آزمونهای آماری کلموگروف- اسمیرنوف و تی مستقل و با کمک نرم‌افزار SPSS16 انجام شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که تفاوت معنی‌داری در مقیاسهای ارتباط با خدا (P=0/001)، ارتباط با دیگران (P=0/001)، ارتباط با طبیعت (P=0/001) بین دختران فعال و غیرفعال وجود دارد. اما در مقیاس ارتباط با خود، هر چند دختران فعال نمره بهتری کسب کردند اما تفاوت معنی‌داری بین دو گروه دختر فعال و غیرفعال وجود نداشت (P=0/06). نتیجه‌گیری: به‌طور کلی نتایج نشان داد که دختران فعال از میزان مثبت‌نگری بیشتری نسبت به دختران غیرفعال برخوردارند. این نتیجه گواه بر آن است که ماهیت دروس رشته تربیت بدنی و افزایش فعالیت بدنی در دختران تربیت بدنی، توانسته بر بهبود مثبت‌نگری آنها اثر مثبت بگذارد.