اثربخشی رویکرد هیجان‌مدار در تنظیم هیجان، رضایت جنسی و سازگاری زوجین جوان - وطنی صباح; خرم معصومه; عباسپور الهام (مجله سلامت و ورزش: رویکردهای نوین (سورن), 2021)
مقدمه: هدف پژوهش حاضر، تاثير رویکرد هیجان‌مدار در تنظیم هیجان، رضایت جنسی و سازگاری زوجین دارای فرزند آهسته گام بود. روش کار: طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پيش آزمون- پس آزمون با گروه كنترل بوده و جامعه‌ی آماری این پژوهش کلیه زوجین دارای فرزند آهسته گام شهرستان اشنویه در سال 1399 بوند که به صورت نمونه‌گیری در دسترس هدفمند 16 زوج به عنوان نمونه انتخاب گردید که به صورت تصادفی در دو گروه آزمايش (8 نفر) و گواه (8 نفر) جايگزين شدند. متغير رویکرد هیجان‌مدار که در 8 جلسه بر روي گروه آزمايش انجام شد و در گروه گواه هيچ مداخله‌اي انجام نشد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه سازگاری زناشویی اسپاینر (1976) و پرسشنامه‌ی رضایت جنسی لارسون و تنظیم هیجانی گارنفسکی و همکاران (2001) است و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند. یافته‌ها: یافته‌های این پژوهش با استفاده از روش آمار توصیفی شامل (میانگین و انحراف استاندارد) و آماراستنباطی (آزمون کوواریانس چند متغیره و تحلیل یک طرفه) نشان داد که آموزش رویکرد هیجان‌مدار برتنظیم هیجان، رضایت جنسی و سازگاری زناشویی در پس آزمون تاثیر دارد. نتیجه‌گیری: نتیجه‌گیری نهایی این که شیوه‌ی فوق تاثیر به‌سزایی در افزایش تنظیم هیجان، رضایت جنسی و سازگاری زناشویی و متخصصان خانواده میتوانند از این آموزش‌ها برای غنی‌سازی روابط زوج‌ها استفاده کنند.