Comparison of Wound Repair Outcomes of Chromic Catgut versus Vicryl Sutures for Episiotomy Repair: A clinical trial - Ziaie, Tahereh; Porhidary, Marjan; Nazifkar, Homira; Kazemnejad, Ehsan (Advances in Nursing & Midwifery, 2017)
مقايسه بهبود زخم اپي زياتومي با نخ هاي كات گوت كروميك و ويكريل در زنان زائو: يك كارآزمايي باليني طاهره ضيايي 1*، دكترمرجان پور حيدري 2، حميرا نظيف كار 3، دكتراحسان كاظم نژاد 4 taherehziaie@gums.ac.ir : 1. (*نويسنده مسئول) مربي، مركز تحقيقات عوامل مؤثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشكي گيلان، رشت، ايران ايميل متخصص زنان و زايمان، بيمارستان رسول اكرم، رشت، ايران كارشناس مامايي، بيمارستان رسول اكرم، رشت، ايران دانشيار، دانشگاه علوم پزشكي گيلان، رشت، ايران چكيده زمينه و هدف: تعداد زيادي از زنان بعد از زايمان با برش اپي زياتومي درگير عوارض كوتاه مدت مي شوند و بيش از 20 % آنها عوارض طولاني مدت ناشي از اين برش را تجربه مي كنند. عواملي مانند نوع نخ به كار رفته، روش ترميم زخم و مهارت جراح بر ميزان عوارض اپي زياتومي تأثير مي گذارند. اين پژوهش با هدف مقايسه بهبود زخم اپي زياتومي در زنان زائو توسط نخ هاي كات گوت كروميك و ويكريل طراحي گرديد. مواد و روش ها: پژوهش حاضر مطالعه اي كارآزمايي باليني تصادفي شاهدار بود. نمونه پژوهش 102 زنان زائو بودند كه به طور تصادفي به دو گروه 51 6 هفته بعد از زايمان از نظر ترميم ب افتي - نفري ترميم اپي زياتومي با نخ كروميك و ترميم با نخ ويكريل تقسيم شدند. دو گروه در 4 اپيزياتومي ترميم بررسي شدند. ترميم بافتي با استفاده از مقياس ريدا مورد سنجش قرار گرفت. داده هاي بدست آمده با استفاده از آزمون هاي آماري تي تست، من ويتني، مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند. يافته ها: دو گروه از نظر متغييرهاي سن، سن حاملگي، تعداد زايمان، طول مرحله دوم ايمان، فاصله بين زايمان و ترميم اپي زياتومي، مدت زمان ترميم اپي زياتومي و ميزان تحصيلات اختلاف آماري معني داري نداشتند. ميانگين مقياس ريدا در گروه ترميمي با نخ ويكريل به طور همچنين ميانگين نمرات قرمزي محل ترميم، ادم، اكيموز و خروج ترشح از زخم در .(P<0/ معني داري كمتر از گروه كروميك بود( 05 گروه ويكريل به طور معني داري كمتر از گروه كاتگوت بود اما در آيتم نزديكي لبه هاي زخم اختلاف آماري معني داري بين دو گروه مشاهده نشد. نتيجه گيري: با توجه به نتايج بدست آمده از پژوهش حاضر نخ ويكريل در مقايسه با نخ كروميك جهت ترميم اپيزيوومي داراي عوارض كمتري بوده و ارجح تر مي باشد. كليد واژه ها: اپي زياتومي، ويكريل، كاتكوت، بهبود زخم Abstract Background and Aim: A large number of postpartum women suffer from short and long-term complications of episiotomy. The aim of this study was to compare Chromic Catgut and Vicryl Sutures wound healing in postpartum women. Materials and Methods: This study was a randomized clinical trial. The sample was 102 pregnant women who were randomly divided into two groups. The episiotomy wound repaired by Chromic Catgut and Vicryl respectively. 4-6 weeks after delivery both groups were evaluated for wound healing. Wound healing was evaluated using the scale (REEDA). The reeda scale consisted of 5 items including redness, edema, ecchymosis, discharge, approximation. The data was analyzed by t-test and Mann- WhitneyEu test. Results: The results showed that the two groups had no significant difference in terms of age, gestational age, parity, duration of the second stage of delivery, the time between the delivery and repair of episiotomy, length of episiotomy repair and education. Reeda scale average score was lower in vicryl sutured wounds (p<0.05). The mean scores of redness, edema, ecchymosis and discharge were also significantly lower in vicryl group. The approximation scores had not significant difference between the two groups. Conclusions: According to the results of this study it seems that vicry sutures had better outcomes in healing of episiotomy wounds. Keywords: Episiotomy; Vicryl; Catgut; Wound Healing