زمینه و هدف: اساس و رکن خانواده به عنوان مهم ترین بخش جامعه، ازدواج است. ازدواج و تشکیل خانواده خدمتی برای پدید آمدن یک کانون آسایش و خوشبختی و نشاط می باشد. با این حال این کانون آسایش گاهی اوقات به ناآرامی زناشویی و طلاق منجر میشود. هدف مطالعه حاضر مقایسه رضایت از زندگی، سبکهای مقابله با استرس و تابآوری در زنان مطلقه پیشنهاد دهنده طلاق و غیر پیشنهاد دهنده طلاق بود.
روش و مواد: روش مطالعه حاضر از نوع علی-مقایسهای بود. این مطالعه با مشارکت 100 نفر از زنان مطلقه ساکن شهر اراک انجام شد. ابزار مورد استفاده پرسشنامة سبکهاي مقابله با استرس، پرسشنامه تابآوری و پرسشنامه رضایت از زندگی بود. تجزیه و تحلیل دادهها به کمک روش تحلیل واریانس چند متغیره و نرمافزار SPSS-22 انجام شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین دو گروه پیشنهاد دهنده و غیر پیشنهاد دهنده طلاق، تفاوت معناداری از نظر رضایت از زندگی(01/0>P، 9/10=F)، سبک مقابله مسألهمدار (01/0>P، 7/8=F)، سبک مقابله هیجانمدار (01/0>P، 0/10=F)، سبک مقابله اجتناب مدار (01/0>P، 8/3=F)، تابآوری (01/0>P، 5/19=F) وجود دارد.
نتیجه گیری: مطالعه نشان داد که زنان پیشنهاد دهنده طلاق از رضایت از زندگی، سبکهای مقابلهای و تابآوری بالاتری نسبت به زنان غیر پیشنهاد دهنده طلاق برخوردارند. با استفاده از یافتههای این پژوهش میتوان راهکارهایی برای مشاوره و روان درمانی به خصوص برای زنان پیشنهاد دهنده طلاق استفاده کرد.