مروری بر ملاحظات اخلاق زیستی و حقوقی در پژوهش‌های سلول‌های بنیادی جنیني - محمودیان, حسین; پاک‌نیت جهرمی, بیتا; ستایش‌پور, نازنین; نبيئی, پريسا (مجله اخلاق زیستی- علمی پژوهشی, 2016)
مقدمه: حرکت پرشتاب تکنولوژی در عرصه‌های مختلف علوم، به خصوص در حیطه سلامت، چالش‌هاي مختلف اخلاق زیستی و حقوقی را به همراه آورده است و همواره بر آمار این مسائل افزوده می‌شود. تحقیقات بر روی سلول‌های بنیادی جنین در كشورهاي مختلف، از این نمونه است. روش: در اين مطالعه، به بررسی مهم‌ترین کتب موجود در این زمينه، همچنین پایگاه‌های اطلاعاتی مربوطه، به خصوص بررسی جداول آماري، میزان تدوین قوانین و بهره‌برداری از سلول‌های بنیادی جنین در فرآیند درمان در جهان، بررسی وضعیت میزان اهتمام به این موضوع و لزوم تدوین قوانین بین‌المللی در خصوص رعایت موازین اخلاق زیستی و حقوقی پرداختيم. نتیجه‌گیری: با بررسي مطالعات مشابه در اين حيطه می‌توان به اين نتيجه رسيد كه در برخی از کشورهای جهان مبانی اخلاقی و آیین‌نامه حقوقی در این زمینه تهیه و تدوین شده است و در بسیاری نیز خلأ و نیاز آن کاملاً محسوس است و با توجه به این‌که در ایران آیین‌نامه‌ای در این رابطه که با فرهنگ ملی، مذهبی و حقوقی ما سازگار باشد،‌ هنوز طراحي و تدوين نشده است، لذا تدوين آیین‌نامه‌اي جامع در اين خصوص، ضروری به نظر می‌رسد.