ارتباط عدالت سازمانی با حمایت اجتماعی در کارکنان بیمارستان - رستگار, عباسعلی; مردانی, ابراهیم (مجله اخلاق زیستی- علمی پژوهشی, 2016)
مقدمه: عدالت سازمانی، به دلیل تأثیرات مهم بر نگرش و رفتارهای کارکنان دارای اهمیت ویژه‌ای است. از طرفی، حمایت اجتماعی به عنوان عامل مهمی در محیط‌های کاری شناخته شده است که بر بهره‌وری منابع انسانی اثر می‌گذارد. هدف این مطالعه تعیین ارتباط عدالت سازمانی با حمایت اجتماعی در کارکنان بیمارستان بود. روش: در این مطالعه توصیفی و همبستگی، نمونه‌ها شامل 264 نفر از کارکنان یک بیمارستان دولتی در شهر اهواز بودند که به روش سرشماری انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های مشخصات جمعیت شناختی، عدالت سازمانی نیهوف و مورمن و حمایت اجتماعی (ساخته شده توسط پژوهشگران ایرانی) گردآوری شدند. سپس با بهره‌گیری از آمار توصیفی و استنباطی تحلیل گردیدند. یافته‌ها: میزان حمایت اجتماعی کارکنان به ترتیب در 65/9% (174نفر) در سطح متوسط، 19/4%(51نفر) در سطح پایین و 14/7%(39 نفر) در سطح بالا قرار داشت. دیگر یافته‌ها نشان داد بین عدالت سازمانی در حیطه‌های توزیعی(0/001 =P و 0/075 =R) و تعاملی(0/003 =P و 0/082 =R) با حمایت اجتماعی ارتباط مثبت و معنادار وجود داشت. نتیجه‌گیری: از آن‌جا که بین عدالت سازمانی با حمایت اجتماعی در کارکنان ارتباط معنادار وجود داشته است، مدیران بیمارستان‌ها باید به مفهوم عدالت سازمانی که حمایت اجتماعی از کارکنان را افزایش می‌دهد، توجه نمایند.