تحلیل اخلاق ‌زیست‌محیطی (بر اساس پارادایم معرفتی اسفار اربعه ملاصدرا) - بیدهندی, محمد; شیراوند, محسن (مجله اخلاق زیستی- علمی پژوهشی, 2016)
امروزه راه حل‌های متعدد فکری‌- فلسفی جهت حل بحران‌های ‌زیست‌محیطی ارائه شده که توفیقات چندانی را به ارمغان نیاورده است. اعتقاد داریم علل اصلی این بحران‌ها معرفتی است، لذا حل آنها نیز با پشتو‌انة معرفتی قوی قابل درمان است. بر این اساس یکی از بهترین راه حل‌ها که از درون مایه‌ای فلسفی برخوردار است استفاده از قوای معرفتی موجود در اسفار اربعه ملاصدرا است. آموزه‌های این اسفار راه حل نوینی را فراروی اندیشمندان محیط زیست قرار ‌می‌دهد که بکارگیری آنها پشتو‌انة معرفتی بسیار محکمی جهت حل بحران‌های ‌زیست‌محیطی محسوب ‌می‌گردد. هدف از این پژوهش تبیین انگاره‌های معرفتی ‌زیست‌محیطی در اسفار اربعه و ارائة راه حل فلسفی برای بحران‌های ‌زیست‌محیطی ‌می‌باشد.