بررسی رابطه بین عدالت سازماني و رفتار شهروندي سازماني در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی - متولی‌زاده اردکانی, سعید; زکیانی, شعله (مجله اخلاق زیستی- علمی پژوهشی, 2016)
مقدمه: مطالعات اخير مربوط به سازمان و شناخت آن، توجه بسیاری از مدیران و محققین را به مفاهیم رفتار شهروندی سازمانی جلب کرده است. همچنین رعایت عدالت سازمانی به افزایش کارایی و اثربخشی سازمانی و درک کارکنان از اخلاق حرفه‌ای کمک شایانی می‌کند. هدف این پژوهش بررسی ارتباط و همبستگی رفتار شهروندی سازمانی با عدالت سازمانی به عنوان یکی از اصول اخلاق حرفه‌ای در کارکنان معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر از نوع توصيفی - همبستگی می‌باشد که بر روی 150 نفر از کارکنان شاغل در معاونت تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مشتمل بر دفاتر معاونت، اطلاع‌رساني، پژوهش، اداره امور عمومي، اخلاق پزشكي و مالي صورت گرفته است. حجم نمونه 146 نفر و ابزار جمع آوري اطلاعات، پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی در 5 بعد وظیفه‌شناسی، نوع‌دوستی، فضیلت مدنی، جوانمردی و ادب و عدالت سازمانی با انواع رویه‌ای، توزیعی و مراوده‌ای بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها توسط نرم افزار SPSS 15 انجام گرفت. یافته‌ها: آزمون آماری پیرسون همبستگی معناداری را بین رفتار شهروندي سازماني و عدالت سازمانی در میان کارکنان این معاونت نشان داد. نتایج تحقیق حاکی از آن بود که احترام به مبانی اخلاق حرفه‌ای با رعایت عدالت سازمانی، با رفتار مدنی سازمانی کارکنان، رابطه مثبت و معناداری دارد. نتیجه‌گیری: با افزایش درک و رعایت عدالت سازمانی به عنوان یکی از اصول اخلاق حرفه‌ای، رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان ارتقا و افزایش می‌یابد. همچنین پیشنهاد می‌‌شود مدیران با رعایت عدالت سازمانی در جهت ارتقای رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان سازمان خود در راستای احترام به مبانی اخلاق حرفه‌‌‌ای تلاش کنند.