رابطه هوش اخلاقی و اهمال‌کاری سازمانی با امنیت شغلی کارکنان بهزیستی شهر سنندج - هادی, آزاده; حسنی, امید; علیپور, فاطمه; شهبازیان خونیق, آرش (مجله اخلاق زیستی- علمی پژوهشی, 2023)
زمینه و هدف: هوش اخلاقی و اهمال‌کاری سازمانی از عوامل مهم تأثیرگذار بر امنیت شغلی کارکنان به شمار می‌روند، لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش مؤلفه‌های هوش اخلاقی و اهمال‌کاری سازمانی در امنیت شغلی کارکنان بهزیستی انجام شد. روش: روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود. نمونه آماری پژوهش به تعداد 230 نفر از کارکنان بهزیستی شهر سنندج بود که با روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه هوش اخلاقی، پرسشنامه اهمال‌کاری سازمانی و پرسشنامه امنیت شغلی استفاده شد. برای تجزیه ‌و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS 22 و روش‌های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به شیوه گام‌ به گام استفاده شد. ملاحظات اخلاقی: رضایت شفاهی شرکت‌کنندگان برای شرکت در پژوهش کسب‌ شده و درباره بی‌نامی پرسشنامه‌ها و محرمانگی اطلاعات به آنان اطمینان خاطر داده شد. یافته‌ها: نتایج نشان دادند که تمامی مؤلفه‌های هوش اخلاقی و اهمال‌کاری سازمانی با امنیت شغلی رابطه معنادار داشت (01/0P<). همچنین مؤلفه ناکارآمدی و مؤلفه درستکاری توانستند به طور معناداری امنیت شغلی کارکنان را پیش‌بینی کنند (01/0P<). نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش نشان داد که هوش اخلاقی و اهمال‌کاری سازمانی نقش مهمی در امنیت شغلی کارکنان دارند. بنابراین مدیران ارشد سازمان‌ها می‌توانند با تقویت هوش اخلاقی کارکنان به بهبود امنیت شغلی و کاهش اهمال‌کاری شغلی آنان کمک کنند.