بررسی تأثیر توانمندسازی روان‌شناختی برحقوق شهروندی با نقش واسطه‌ای تعهد سازمانی - حبیبی, روزبه (مجله اخلاق زیستی- علمی پژوهشی, 2019)
زمينه و هدف: در هزاره سوم سازمان‌ها به سرعت در حال تحول هستند و سازمان‌هایی که به سرمایه انسانی خود اولویت می‌دهند و حقوق شهروندی کارکنان و توانمندسازی روان‌شناختی آنان را با رویکرد تعهد سازمانی مد نظر قرار می‌دهند، دارای بهره‌وری و موفقیت بیشتری هستند، لذا در این پژوهش ابتدا به تبیین مفاهیم حقوق شهروندی، توانمندسازی روان‌شناختی و تعهد سازمانی پرداخته شده و سپس تأثیر توانمندسازی روان‌شناختی بر حقوق شهروندی با نقش واسطه‌ای تعهد سازمانی تحلیل می‌گردد. مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی با رویکرد کمی بود که از روش همبستگی به عنوان روش تحقیق استفاده کرده است. ابزار جمع‌آوری داده‌ها شامل مطالعات کتابخانه‌ای و پرسشنامه استاندارد می‌باشد. يافته‌ها: نتایج تحلیل داده‌ها نشان داد که بین توانمندسازی روان‌شناختی و حقوق شهروندی با نقش واسطه‌ای تعهد سازمانی ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد. توانمندسازی روان‌شناختی دارای تأثیر مثبت مستقیم بر حقوق شهروندی به میزان 523/0 و میزان تأثیر مثبت غیر مستقیم این متغیر بر حقوق شهروندی به میزان 82/0 است. در مجموع اثر کل توانمندسازی روان‌شناختی بر حقوق شهروندی به میزان 605/0 است و نقش میانجی تعهد سازمانی نیز تأیید گردید. نتيجه‌گيري: یافته‌های این پژوهش می‌تواند در ارتقای حقوق شهروندی، توانمندسازی روان‌شناختی و ارتقای تعهد سازمانی کارکنان مؤثر باشد و نهایتاً موجب ارتقای عملکرد و بهره‌وری سازمان گردد، لذا سازمان‌ها جهت بقا و ارتقای عملکرد باید به نیروی انسانی به عنوان مهم‌ترین سرمایه سازمان نگریسته و به توانمندسازی روان‌شناختی و ارتقای حقوق شهروندی سرمایه انسانی با رویکرد تعهد سازمانی بپردازند.