تأثیر رفتار رهبری اخلاقی ادراک‌شده بر حقوق شهروندی و بدبینی سازمانی - حبیبی, روزبه (مجله اخلاق زیستی- علمی پژوهشی, 2019)
زمينه و هدف: در قرن بیست و یکم سازمان‌ها به سرعت در حال تحول هستند و سازمان‌هایی که رهبرانی توانمند دارند، می‌توانند با اتخاذ رویکرد رهبری اخلاقی به ارتقای حقوق شهروندی و کاهش بدبینی کارکنانشان بپردازند. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر رفتار رهبری اخلاقی ادراک‌شده بر حقوق شهروندی و بدبینی سازمانی انجام شده است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش توصیفی ـ همبستگی، جامعه آماری را کارکنان ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گیلان در سال 1395 تشکیل می‌دادند. با استفاده از فرمول کوکران، 230 نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های حقوق شهروندی شریفی و اسلامیه، رفتارهای رهبری اخلاقی Yilmaz، نگرش بدبینی کارکنانBrandes و همکاران استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون و نرم‌افزار آماری SPSS 22 استفاده شد. يافته‌ها: رفتار رهبری اخلاقی ادراک‌شده بر حقوق شهروندی تأثیر مثبت و بر بدبینی کارکنان تأثیر منفی داشت (p=0/05). بدین معنی که اخلاق جوی، اخلاق در تصمیم‌گیری، اخلاق رفتاری و اخلاق ارتباطی بر حقوق شهروندی تأثیر مثبت داشته و آن را تقویت می‌کند و نیز ابعاد رهبری اخلاقی ادراک‌شده باعث کاهش بدبینی سازمانی می‌گردد. نتيجه‌گيري: بنا بر یافته‌های پژوهش اتخاذ تدابیر رهبری اخلاقی، از طریق ارتقای حقوق شهروندی و کاهش بدبینی سازمانی کارکنان موجب ارتقای عملکرد و بهره‌وری سازمان می‌گردد. پیشنهاد می‌شود رهبران سازمان‌ها با اتخاذ رویکرد رهبری اخلاقی باعث ارتقای حقوق شهروندی و کاهش بدبینی در کارکنان سازمان خود شده و موجبات تثبیت، بقا و پیشرفت سازمان را فراهم آورند.