نقش میانجی اخلاق حرفه‌ای در ارتباط بین رهبری قابل اعتماد و رفتار شهروندی سازمانی در کارکنان دانشگاه ارومیه - قلاوندی, حسن; حسنی, محمد; فتاحی, محمد (مجله اخلاق زیستی- علمی پژوهشی, 2018)
زمینه و هدف: رهبری و مدیریت مؤثر یکی از عوامل دخیل در موفقیت سازمانی است. هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه رهبری قابل اعتماد و رفتار شهروندی سازمانی با نقش واسطه‌ای اخلاق حرفه‌ای در بین کارکنان دانشگاه ارومیه بود. مواد و روش‌ها: این پژوهش توصیفی ـ همبستگی، مبتنی بر مدل‌سازی معادلات ساختاری روی 190 نفر از کارکنان دانشگاه دولتی ارومیه در سال 1396 انجام شد. حجم نمونه با استفاده از جدول کرجسی و مورگان برآورد و نمونه‌گیری به روش تصادفی ساده انجام شد. برای گردآوری داده‌ها، از پرسشنامه‌های اخلاق حرفه‌ای Cadozier و همکاران (2011 م.)، رهبری قابل اعتماد Walumbwa و همکاران (2008 م.)، رفتار شهروندی سازمانی Podsakoff و همکاران (1990 م.) استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS 18 و lisrel در سطح معنی‌داری 0/05 تحلیل گردید. یافته‌ها: اثر مستقیم رهبری اعتمادگرا بر اخلاق حرفه‌ای (β=./39 , t=3/84) و همچنین اثر مستقیم متغیر اخلاق حرفه‌ای بر رفتار شهروندی سازمانی (β=./21 , t=1/96) و اثر مستقیم رهبری قابل اعتماد بر رفتار شهروندی سازمانی (β=./29 , t=2/41) معنی‌دار بود (p<0.05). اثر غیر مستقیم رهبری قابل اعتماد بر رفتار شهروندی سازمانی با نقش میانجی اخلاق حرفه‌ای (β=./81 , t=7/52) نیز معنی‌دار بود. برازش مدل پیش‌بینی‌ متغیرهای تحقیق در سطح نسبتاً خوب (X2/DF=2/133) و حاکی از همسویی مدل برازش شده با جامعه نظری پژوهش است. نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های پژوهش رهبری قابل اعتماد بر رفتار شهروندی سازمانی با نقش میانجی اخلاق حرفه‌ای تأثیرگذار است. بنابراین پیشنهاد می‌گردد، مدیران دانشگاهی با پرورش حس اعتماد و خودآگاهی و اهمیت‌دادن به رعایت اخلاق حرفه‌ای، رفتار شهروندی سازمانی را در میان کارکنان ارتقا بخشند.