پایبندی شرکت به اخلاق زیست‌محیطی و اثر آن بر نیات رفتاری مشتریان - رعنایی کردشولی حبیب‌الله; الهیاری بوزنجانی احمد (مجله اخلاق زیستی- علمی پژوهشی, 2016)
امروزه، پایبندی شرکت به اخلاق زیست‌محیطی، از جمله معیارهای بسیار مهم در ارزیابی اعتبار برند آن توسط مشتریان است، به گونه‌ای که بازتاب آن را در نگرش‌ها و رفتارهای مشتریان در برابر شرکت، به خوبی می‌توان مشاهده نمود. نظر به اهمیت این موضوع، هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تأثیر پایبندی شرکت به اخلاق زیست‌محیطی، بر نیات رفتاری مشتریان است. برای این منظور نمونه‌اي مشتمل بر 385 نفر از مشتریان یک شرکت تولید‌کننده محصولات لبني در شهرستان شيراز به شیوه تصادفی طبقه‌ای انتخاب گرديده و مورد بررسي قرار گرفتند. در پايان با استفاده از روش مدل‌سازی معادلات ساختاری به بررسي روابط میان متغیرهای پژوهش پرداخته شد و مشخص گرديد، پایبندی شرکت به اخلاق زیست‌محیطی بر ابعاد نیات رفتاری مشتریان که شامل وفاداری، تبلیغات توصیه‌ای و تمایل به پرداخت بهای بیشتر برای محصولات شرکت هستند، تأثیر مثبت و معناداری دارد. به عنوان یک نتیجه کلی، این پژوهش بیان داشته است که رعایت اخلاق زیست‌محیطی در فعالیت‌های کسب ‌و کار، جلب نیات رفتاری مثبت مشتریان را درپی خواهد داشت.