راهکارهای آموزه‌های اسلام در ایجاد ایمنی شغلی - جنّاتی اشرف (مجله اخلاق زیستی- علمی پژوهشی)
زمینه و هدف: ایمنی و بهداشت شغلی، اهمیت زیادی در مدیریت منابع انسانی به‌ویژه در محیط کار دارد. در عصر جهانی شدن و نوسازی، ایمنی و امنیت در اجرای کارآمد یک کسب و کار بسیار ضروری است و به‌عنوان مؤلفه‌ای پویا و درون‌زا در محیط کاری تأثیرگذار است و منجر به ایجاد سودآوری بیشتر برای کارفرما می‌شود. آموزه‌های دین اسلام علاوه بر توجه به سود مادی از منظری متفاوت به ایمنی و بهداشت شغلی می‌نگرد به‌طوری‌که می‌توان با واکاوی منابع دینی مبانی شناختی و اصول ایمنی و بهداشت شغلی را رصد کرد. ازاین‌رو، نویسنده در این مقاله به واکاوی راهکارهای آموزه‌های اسلام در ایجاد ایمنی شغلی می‌پردازد. روش: این تحقیق از نوع نظری است. ‌روش تحقیق به صورت توصیفی ـ تحلیلی و روش جمع‏آوری اطلاعات به صورت کتابخانه‏ای است و ضمن مراجعه به اسناد، کتب و مقالات، سازوکارهای آموزه‌های دینی را در ایجاد ایمنی و بهداشت شغلی، به‌عنوان یکی از موضوعات مهم در مدیریت منابع انسانی بررسی می‌نماید. ملاحظات اخلاقی: در این مقاله، اصالت متون، صادقت و امانتداری رعایت شده است. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش بیانگر آن است که آموزه‌های اسلام با رویکرد اخلاقی و نگاه فرامادی، مبانی شناختی چون کرامت انسانی، آخرت‌گرایی، عدالت‌محوری، حق حیات، برادری و رحمت و مهربانی جهت ایمنی شغلی ارائه داده است که لزوم اهتمام کارفرما به ایمنی و امنیت شغلی کارکنان را مبرهن مي‌سازد. نتیجه‌گیری: ازجمله راهکارهای آموزه‌های اسلام در ایجاد ایمنی شغلی عبارتند از: بار کاری قابل مدیریت، پیشگیری از خطرات احتمالی، برنامه‌های آموزشی جهت آگاهی از ایمنی و سلامت، رعایت مقررات دولتی، ارزیابی و تعاون و همکاری کارگران.