بررسی تأثیر ادراک از بافت اخلاقی سازمان بر معنویت در محیط کار با نقش میانجی اخلاق کار اسلامی و ارزش‌های کاری (مطالعه موردی: شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی) - صادقیان سمانه; فاطمی سیده زهرا (مجله اخلاق زیستی- علمی پژوهشی)
زمینه و هدف: تأثیر اخلاقیات بر معنویت در محل کار، در بسیار از تحقیقات مورد توجه قرار گرفته است. توجه به مفاهيم اخلاقي و ارزشي و به ويژه اخلاق کار اسلامی در شناخت معنویت در محل کار افراد مؤثر است. بنابراين هدف این پژوهش، بررسی تأثیر بافت اخلاقی سازمان بر معنویت در محل کار با نقش میانجی متغیر اخلاق کار اسلامی و ارزش‌های کاری در بین کارکنان آب منطقه‌ای خراسان رضوی، است. روش: روش تحقیق همبستگی و از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان آب منطقه‌ای خراسان رضوی به تعداد 184 نفر بود که از این تعداد 125 نفر با استفاده از فرمول کوکران به روش نمونه‌گیری تصادفی به‌عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. گردآوری داده‌ها با استفاده از چهار پرسشنامه شامل پرسشنامه معنویت در محل کار (میلیمان و همکاران، 2003)، پرسشنامه ادراک از بافت اخلاقی (هانت و همکاران، 1989)، پرسشنامه ارزش‌های کاری (چانگ و همکاران، 2013) و پرسشنامه اخلاق کار اسلامی (بین صلاح‌الدین، 2016) انجام شد. تحلیل داده‌ها با کمک نرم‌افزار Smart Pls 3 و مدل‌سازی معادلات ساختاری انجام شده است. ملاحظات اخلاقی: در تدوین این مقاله جنبه‌های اخلاقی شامل حفظ اصالت متون، صداقت، امانتداری، رضایت و اطلاع‌رسانی رعایت شده است. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد ادراک از بافت اخلاقی بر معنویت در محل کار، ارزش‌های کاری و اخلاق کار اسلامی به ترتیب با ضرایب مسیر 552/0، 536/0 و 525/0 تأثیر معناداری دارد. نقش میانجی متغیرهای اخلاق کار اسلامی و ارزش‌های کاری نیز تأیید شد. نتیجه‌گیری: ادراک از بافت اخلاقی، اخلاق کار اسلامی و ارزش‌های کاری باعث معنویت در محل کار می‌شود. این امر لزوم توجه ویژه مدیران به ارزش‌های اخلاقی در سازمان را نمایان میسازد.