تأثیر مؤلفه‌های خلاقیت بر توسعه عملکرد سازمانی (مطالعه موردی: دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان مازندران) - شجاعی علی‌اصغر; ولي‌اله‌پور موزیرجی مرتضي (مجله اخلاق زیستی- علمی پژوهشی, 2019)
در زیست‌بوم نوآوری همواره توجه به مؤلفه‌های خلق و خو و سایر متغیرهای تبیین‌شده این تحقیق مبتنی بر ارزش‌های ساختاری اخلاق زیستی، از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. این پژوهش از حیث هدف كاربردی، از نظر روش توصیفی ـ پیمایشی و دارای ماهیت تحلیلی است. در بخش کیفی با عنایت به قانون اشباع و مطابق با روش نمونه‌گیری هدفمند نظرات 9 نفر از استادهای مراکز آموزش عالی استفاده شد و به عنوان نمونه تحقیق برگزیده شدند. در بخش کمی جامعه تحقیق حاضر با عنایت به شرایط تحقیق نامحدود محسوب می‌شود و نمونه آماری پژوهش به صورت کاملاً تصادفی 117 نفر انتخاب شده‌اند. ابزار جمع‏آوری اطلاعات پرسشنامه‌ای بی‏نام جهت ارزیابی‏ سؤالات پژوهش است. همچنین پرسشنامه تحقیق حاضر محقق‌ساخته به صورت طیف پنج‌درجه‏ای لیکرت شامل 5 طیف بسیار زیاد، زیاد، متوسط، کم و خیلی کم می‌باشد که 33 سؤال در نظر گرفته شده است و پرسش‌ها با عنایت به مؤلفه‌های خلاقیت و نوآوری بر اساس عملکرد سازمانی توسعه یافته است. روایی صوری و محتوایی مورد تأیید متخصصان برجسته قرار گرفت و روایی سازه بیشتر از 5/0 محاسبه شده است. پایایی پرسشنامه پژوهش از طریق آلفای کرونباخ با درصد آماری 8/71 محاسبه شد که از نظر آماری مورد پذیرش است. برای تجزیه و تحلیل داده‌های پرسشنامه‌ای از شاخص‌های توصیفی و سپس در آمار استنباطی مدل برازش‌شده معادلات ساختاری با استفاده از نرم‌افزار لیزرل نشان می‌دهد که هنگام در نظرگرفتن مؤلفه‌های فرهنگ، خُلق و خو و پروژه سازمانی باید جانب احتیاط را در نظر گرفت و پژوهش‌های بیشتری را برای تبیین ابعاد پیشنهادی بسترسازی نمود.