اجرای حدود در اسلام و تناسب آن با حقوق بشر - ادب‌زاده معصومه; روحانی مقدم محمد; صابریان علی‌رضا (مجله اخلاق زیستی- علمی پژوهشی, 2019)
اجرای مجازات در مکاتب حقوقی به عنوان ضمانت اجرای قوانین به رسمیت شناخته شده است. حد یکی از مجازاتی است که در قوانین کیفری نظام اسلامی از اهمیت فراوانی برخوردار است. در واقع اجرای حدود با توجه به ماهیت جرم دارای درجه‌بندی‌های متفاوتی است. بدین جهت تنوع و حدود مجازات، قبلاً از طرف مقنن تعیین می‌شود و دادگاه‌های کیفری در محدوده آنچه که قانونگذار معلوم کرده، به تعیین مجازات و صدور حکم مبادرت می‌ورزد. مبانی اجرای مجازات و مجازات حدود در قوانین فقه اسلامی مجازات را نوعی تأدیب و اصلاح مجرم می‌دانند که در آن به کرامت انسانی و اصل آزادی و عدالت توجه ویژه‌ای نموده است و نه صرفاً انتقام‌جویی از مجرم. پس اسلام به عنوان آیین فطرت در اجرای حدود اسلامی برخلاف ادعاهای سایر نظام‌های حقوقی عملاً از حقوق بشر دفاع نموده و موجبات دوام آن را فراهم می‌کند در این مقاله به بررسی اجرای حدود از دیدگاه اسلام و تناسب آن را با حقوق بشر و قوانین بین‌المللی پرداخته شده است.